Twee Israëlische soldaten gewond bij steekpartij

woensdag 8 april 2015 |  NAI
In de regio Benjamin, in het zuidelijke bergland van Samaria, zijn woensdagochtend twee Israëlische soldaten gewond geraakt bij een aanval. Volgens Arutz Sheva werd een soldaat licht gewond, de ander werd zwaar verwond aan zijn hals en bovenlichaam. De aanvaller werd neergeschoten door de licht gewonde soldaat, en overleed aan zijn verwondingen.

De ambulancedienst Magen David Adom maakte bekend, dat de jongeman werd gestoken op autoweg 60, bij de afrit naar nederzetting Ma'aleh Levona. Beide soldaten zouden rond 20 jaar oud zijn. De zwaar gewonde soldaat is naar een Jeruzalems ziekenhuis gebracht.

Volgens de kant Yisrael Hayom meldden Palestijnse bronnen, dat de IDF nog drie Arabieren zoekt, die na de steekpartij zijn gevlucht.

Afgelopen donderdag was ook een soldaat met een mes aangevallen bij de Oranit controlepost langs de Trans-Samaria snelweg. De 22-jarige commandant van de parachutisteneenheid werd aangevallen door een Palestijn toen hij een groep Palestijnen arresteerde, die illegaal Israël wilden binnengaan. De commandant slaagde ondanks bloedverlies om de aanvaller te overweldigen. De minderjarige aanvaller uit Tul Karm werd in hechtenis genomen voor verdere ondervraging.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.