Israël zet zich schrap voor 'Elektronische Holocaust'

Monday, April 06, 2015 |  Israel Today staf, INSS
In de afgelopen paar jaar hebben op 7 april groepen extremistische hackers domeinen van de Israëlische regering en van bedrijven aangevallen. In 'Operatie-Israël 2015' bedreigen ze dit jaar Israëlische banken en militaire websites en beloven een 'elektronische Holocaust' uit te voeren, aldus een persbericht van het Israëlische Instituut voor Nationale Veiligheid Studies.

De grootste groep hackers, AnonGhost, die is aangesloten bij de wereldwijde hackersgroep Anonymous, is van plan om Israël voor het derde achtereenvolgende jaar aan te vallen. Blijkbaar voert de groep deze cyber-aanvallen uit om de Israëlische acties in Gaza te wreken. In deze video over Operation-Israël 2015, geüpload naar YouTube, waarschuwt Anonymous voor de aanval.

'Deze groepen noemen zich anoniem, maar in werkelijkheid wonen de Op-Israel hackers, die verantwoordelijk zijn voor de acties, meestal in het Midden-Oosten, en hebben ze een relatie met ons lokale conflict, volgens Daniel Cohen, 'research associate' bij het Cyber ​​Warfare programma van het Israël Instituut voor Nationale Veiligheid Studies (INSS).
'De hackers zijn meestal moslims uit Gaza, Syrië, Marokko en andere landen in onze regio. Als groep zijn ze over het algemeen tegen de gevestigde orde en worden ze beïnvloed door verschillende radicale islamitische en terroristische bewegingen, die hen ook aansporen tot het aanvallen van Israël.'
De hackers plaatsen gewoonlijk Arabische muziek en communiceren rechtstreeks met pro-Israëlische bezoekers.

Kolonel Gabi Siboni, hoofd van het INSS Cyber ​​Security Program, zegt: 'De terreuraanvallen tegen Israël en het Westen zijn niet alleen fysiek, maar ook op het gebied van internet. Israël heeft dagelijks te maken met deze bedreigingen door de sjiitische Hezbollah en de soennitische Hamas. Ze zijn geraffineerd en worden steeds geraffineerder.
Zonder twijfel zullen te zijner tijd de Verenigde Staten en andere Westerse landen dezelfde bedreigingen van deze groepen (en ook van ISIS) ondervinden als Israël, als dat nog niet zo is. ISIS is bijzonder bedreven in het gebruik van het wereldwijde web om zijn doelstellingen te bevorderen. Maar het zijn niet alleen terroristische groeperingen die maar doorgaan met cyberaanvallen, ook naties doen dat en de behoefte aan antwoorden op het gebied van cyberveiligheid groeit exponentieel.'

Dit soort zaken wordt op 27 en 28 april in Washington besproken tijdens de Amerikaans-Israëlische conferentie over defensieve cyberspace operaties en inlichtingen (DCOI). De conferentie is een Israëlisch-Amerikaans partnerschap dat gericht is op het bevorderen van geïnformeerd publiek debat over cybernet veiligheid en de internationale samenwerking op de gebieden technologie, inlichtingen en beleidsvorming.

Op 7 april kan Israël aanvallen verwachten op websites van de Israëlische regering en allerlei andere sites. De aanvallers zouden Israëlische creditcardgegevens online kunnen zetten, hoewel de informatie waarschijnlijk op een eerder moment wordt gestolen en niet op de dag van de aanval. Hackers kunnen ook proberen om gebruikers aan te vallen door middel van e-mailberichten of tekstberichten aan mobiele telefoons. Volgens Daniel Cohen hebben ongeveer honderd hackers deelgenomen aan de eerdere aanvallen.

Degenen die Op-Israel 2015 steunen zijn in staat om webapplicaties zoals Drupal, Joomla en WordPress binnen te dringen, maar er is een klein aantal hackers dat geavanceerde aanvallen kan uitvoeren op specifieke doelen en daarmee echte schade, op financieel en ander gebied, kan toebrengen, vertelde Cohen.

De cyberprogramma deskundigen van INSS stellen voor dat organisaties hun servers upgraden, backups maken, nooit e-mails van ongebruikelijke bronnen openen, en toezicht houden op activiteiten op hun netwerk. Burgers moeten overwegen om eenvoudige wachtwoorden te veranderen in meer complexe en nooit onbekende e-mails te openen.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.