Nep-ontvoering bleek gevolg van liefdesverdriet

Friday, April 03, 2015 |  NAI
Er ging een zicht van verlichting door Israël, toen de Israëli waarnaar donderdag door een aantal gespecialiseerde zoekteams werd gespeurd, niet ontvoerd bleek.

Veel mensen in het land vreesden al voor het ergste. Het was immers de ontvoering van en moord op drie jonge yeshiva-studenten in de zomer van 2014 die mede de aanleiding was voor het militaire Gaza-offensief, dat tot het verlies van veel mensenleven leidde. Na de opluchting volgt nu de verontwaardiging over het voorwenden van onjuiste feiten en de verspilling van middelen, die bij de zoektocht van tien uur moesten worden ingezet.

Volgens berichten in de Israëlische media werd de 22-jarige Israëli in de omgeving van Kiryat Arba (bij Hebron) gevonden, met zijn slaapzak en ingeblikt eten. Als motief voor de nep-ontvoering noemde hij hartzeer, zijn vriendin had hem kort daarvoor verlaten. De politie heeft zijn vriend, die de veiligheidstroepen had gewaarschuwd en op het verkeerde spoor had gezet, intussen ook in hechtenis genomen.

Zoals inmiddels is gebleken, was de Israëlische politie vanaf het begin wantrouwend, omdat de vriend van de vermiste had aangegeven dat hij was ontvoerd toen hij op zoek was naar een werktuig voor de wieldoppen van zijn autobanden. Alle vier de wielen van zijn auto waren echter in goede conditie. Toch liet de politie een groot aantal manschappen zoeken, omdat ze er niet vanuit konden gaan dat de vermiste werkelijk in veiligheid was.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.