Christenen tegen antisemitisme

vrijdag 3 april 2015 |  David Lazarus
Het toenemend antisemitisme, in combinatie met de islamitische agenda om Israël te vernietigen, heeft een voorganger in Jeruzalem ertoe aangezet om christenen en Messiaanse Joden op te roepen om dit kwaad te bestrijden.

‘De haat tegen Joden neemt wereldwijd ernstige vormen aan', meent de van oorsprong Canadese Wayne Hilsden van de evangelische ‘King of Kings'-gemeente in Jeruzalem. Hilsden is sinds 1983 voorganger van deze gemeente en spreekt zich duidelijk uit: ‘Er is wereldwijd veel antisemitisme op scholen, universiteiten en op de werkvloer. Iemand moet opstaan en zeggen: “Het is genoeg geweest!”

Het initiatief van Hilsden kreeg de toepasselijke naam FIRM, wat staat voor Fellowship of Israël Related Ministries. Hilsden brengt Messiaanse Joden en christelijke leiders samen, die zich willen opstellen tegen de groeiende tendens om Joden te verachten en Israël te haten.
Hilsden: ‘Wij willen scholieren, jongeren en anderen die zich willen inzetten voor Israël, ondersteunen. Wij stellen Bijbels materiaal en informatie over het Joodse volk ter beschikking. Hiermee willen wij jonge mensen wereldwijd toerusten, om te midden van̓ het toenemende antisemitisme op te staan voor de waarheid.̓

Volgens Hilsden is het op dit moment van cruciaal belang voor evangelische christenen om samen met Messiaanse Joden pal te staan voor Israël. In het verleden is er niet altijd sprake geweest van samenwerking tussen beide groeperingen. Vele bekende christelijke organisaties die Israël ondersteunen, mijden openlijke samenwerking met Messiaanse Joden. Zij werken liever samen met Israëlische politici en Joodse religieuze leiders, die op hun beurt de samenwerking met Messiaanse Joden schuwen.

Dit artikel verscheen in het aprilnummer van het Israel Today Magazine. Word abonnee op de digitale of papieren uitvoering en lees het gehele artikel en nog tal van interessante achtergrondartikelen.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.