Kort Nieuws: Jeruzalem, Nederland, Westbank

Thursday, April 02, 2015 |  NAI
Jeruzalem. De politie heeft duizenden politieagenten ingezet in de Oude Stad van Jeruzalem om de veiligheid van de bezoekers te garanderen tijdens het Joodse Pesachfeest en het christelijke Paasfeest, die dit jaar samenvallen. Voor het komende weekeinde worden ongeveer 130.000 bezoekers uit binnen- en buitenland worden verwacht voor de feestdagen.

Tempelberg. Activisten van de beweging Chozrim Lehar ('Terugkeren naar de (Tempel)berg') hebben afgelopen nacht in de Oude Stad en bij de ingang van de Tempelberg borden geplaatst, waarop de moslims wordt gevraagd om tijdens Pesach uit de buurt van het Tempelplein te blijven. De borden zijn verwijderd en twee leden van de beweging zijn gearresteerd. Veiligheidsdiensten vrezen dat de Arabieren de borden zouden opvatten als een provocatie en deze tot geweld zouden leiden.

Nederland. Het aantal antisemitische incidenten in Nederland is in 2014 gestegen met 71 procent in vergelijking met het jaar ervoor, bericht de Nederlandse organisatie Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Het absolute aantal antisemitische aanvallen bedroeg 171.

Verenigde Staten. Naar de mening van de journaliste en schrijfster Caroline Glick zou Israël geheel Judea en Samaria moeten annexeren als reactie op de uitspraak van Barack Obama voor de Verenigde Naties, dat de VS de steun aan Israël wil 'heroverwegen'.
Glick zei tegen de krant Arutz Sheva, dat het nu de tijd is dat Israël alternatieve oplossingen gaat toepassen, en die houden in dat Israël de soevereiniteit uitoefent over Judea en Samaria en daar zijn wetten toepast.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.