Anonymous dreigt Israël met 'elektronische holocaust'

maandag 30 maart 2015 |  NAI

De hackersgroep Anonymous heeft in een video aangekondigd, Israël op 7 april uit de cyberspace te wissen. In de video die deze week werd gepubliceerd, zweren ze een 'elektronische holocaust' teweeg te brengen en alle Israëlische servers plat te leggen.

In de video kondigt een gemaskerde persoon op de manier van een nieuwslezer aan dat Anonymous Israël gaat aanvallen. Terwijl de verklaring wordt voorgelezen, zijn foto’s van de Gaza-oorlog, Palestina, bominslagen en huilende mensen te zien. Er wordt uitgelegd dat de elektronische aanval zal plaatsvinden als reactie op Israëls mensenrechtenschendingen in Gaza en de oneerlijke behandeling van de Palestijnen. Ook premier Netanyahu wordt getoond, en in de video wordt hij 'malle Netanyahu' genoemd. De beelden worden opgeluisterd met indringende muziek, die tegen het einde steeds luider wordt. De spreker leest de verklaring in het Engels voor, de ondertiteling is in het Arabisch.

'In onze elektronische holocaust zullen we jullie uit de cyberspace wissen,' kondigt de spreker aan. Als antwoord op Israëls politiek wil Anonymus op 7 april alle Israëlische servers, alle webpagina’s van de regering, het Israëlische leger en alle Israëlische instituties platleggen.

Het is niet de eerste keer dat de hackersgroep Israël bedreigt en als doelwit kiest. De laatste aankondiging van een aanval was in november afgelopen jaar, Ondanks de aankondiging werd toen geen grote schade aangericht. Ook 7 april als aanvalsdatum is niet nieuw. Reeds in 2013 en 2014 werden er op die datum aanvallen uitgevoerd. Bij beide pogingen kon grotere schade worden verhinderd, en slechts enkele websites waren toen door de aanval tijdelijk uit de lucht.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.