Video: Geen geld voor arbeiders, wel voor hotel Gaza

Monday, March 30, 2015 |  nai
De premier van de Palestijnse Autoriteit, Rami Hamdallah, heeft een duur weekeinde doorgebracht in Gaza, zo meldt de Arabischtalige nieuwssite Felesteen. Hij verbleef er met zijn delegatie in het vijf-sterren Mövenpick hotel, dat de noodlijdende Palestijnse belastingbetalers – of eigenlijk de Europese belastingbetalers – het een en ander gekost zal hebben.

Volgens de blog Elder of Zion werden in het hotel 40 kamers geboekt, die samen 70.000 dollar hebben gekost. Daarnaast werd 20.000 dollar voor voedsel en 10.000 dollar voor vervoer uitgegeven, bij elkaar dus 100.000 dollar voor een weekeinde.

Op deze uitgaven kwam kritiek van Palestijnse arbeiders aan wie de Palestijnse Autoriteit momenteel geen volledig salaris kan uitbetalen wegens financiële problemen. Hieronder een promotie-video van het luxe hotel gelegen in 'de grootste openluchtgevangenis ter wereld'.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.