'Israël verwacht binnenkort weer oorlog met Hezbollah'

Sunday, March 29, 2015 |  Israel Today staf
De volgende oorlog van Israël zal waarschijnlijk worden gestreden tegen de terroristische militie Hezbollah in Libanon, die zich de laatste tijd steeds brutaler gedraagt, volgens Israëlische militaire bronnen waarmee de Hebreeuwse nieuwssite Walla! sprak..

De bronnen wezen erop, dat de gewapende terroristen van Hezbollah nu openlijk patrouilleren en de grensstreek controleren. Schutters van Hezbollah lopen ook door de straten van zuidelijk Libanon, zonder zich iets aan te trekken van de aanwezigheid van het Libanese leger en de VN-vredesmacht.

De militaire bronnen geloven dat Hezbollah in de volgende oorlog, naast het gebruik van zijn grote arsenaal van middellange- en langeafstandsraketten, kleine teams van terroristen laat infiltreren in het noorden van Israël en grenssteden korte tijd zal bezetten, mogelijk met verschrikkelijke verliezen aan mensenlevens.

De voorwaarden van de VN-resolutie, die een einde maakte aan de laatste oorlog in Libanon in 2006, eisten de ontwapening van Hezbollah en andere milities in Libanon. Deze voorwaarden werden nooit uitgevoerd, en in feite is Hezbollah vandaag sterker dan in die tijd.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.