Kort Nieuws: Tunnelbouw, PA, museum, Knesset

Thursday, March 26, 2015 |  NAI, IDF
Gaza. De vrees, dat Hamas in de Gazastrook al lang weer bouwt aan nieuwe aanvalstunnels in de richting van Israël, wordt bevestigd door Israëlische veiligheidsfunctionarissen: Zowel Hamas als de Islamitische Jihad hebben video's openbaar gemaakt, die laten zien hoe hun terroristen druk aan het werk zijn bij het graven van tunnels of deze doorkruisen. (Afbeelding: een tunnelkaart van de IDF, gemaakt in de Gaza-oorlog afgelopen zomer).

Palestijnse Autoriteit. De minister-president van de Palestijnse Autoriteit, Rami Hamdallah, is momenteel in Gaza om te werken aan verbetering van de betrekkingen tussen Hamas en de PA.

Jeruzalem. Het Israël Museum in Jeruzalem viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. Bij deze gelegenheid zullen er een jaar lang een aantal bijzondere tentoonstellingen zijn.

Knesset. De huidige voorzitter van de Knesset, Yuli Edelstein, zal waarschijnlijk ook in de komende twintigste Knesset als voorzitter functioneren, meldt de krant Yisrael Hayom.

Zomertijd. In de nacht van vrijdag op zaterdag gaan de klokken een uur vooruit in Israël. De zomertijd eindigt pas weer op 24 oktober.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.