‘Anti-zendingswet’ doordrukken in coalitie-gesteggel

woensdag 25 maart 2015 |  Israel Today staf
Israëls ultraorthodoxe partijen deden het niet zo goed in de verkiezingen van afgelopen week, maar wel goed genoeg om flinke eisen te stellen terwijl premier Benjamin Netanyahu tracht zijn volgende regeringscoalitie in elkaar te zetten.

De anti-zendingsorganisatie Yad L’Achim hoopt dat een van die eisen zal zijn het bevorderen van nieuwe wetgeving gericht tegen Messiaans-Joodse en christelijke activiteiten in Israël.
Israël heeft een antizendingswet, maar die beperkt zich tot een verbod op het werven van minderjarigen en het bieden van geld voor een bekering. De meeste ultraorthodoxe sektes negeren in hun eigen missionaire activiteiten deze verboden geheel.

Yad L’Achim tracht druk uit te oefenen op de facties van Shas en Verenigd Torah-Jodendom om Netanyahu wetgeving voor te leggen die zich veel specifieker en wezenlijker richt tegen de activiteiten van hen die in Yeshua (Jezus) geloven.
Het wetsvoorstel was ingediend tijdens Netanyahu’s laatste regeringsperiode, maar was uiteindelijk van tafel geveegd door ambtenaren die blijkbaar niet gevoelig waren voor Yad L’Achims campagne van discriminatie en het verspreiden van angst.

Een aantal recente berichten in het Israel Today Magazine heeft laten zien, dat een groeiende meerderheid van Israëlische Joden geen probleem meer heeft met messiaanse gelovigen onder hen, en dat zij zelfs in toenemende mate openstaan om de persoon Yeshua te onderzoeken, of zelfs om in Hem als Messias te geloven.

'We kunnen niet voldoende benadrukken hoe dringend we behoefte hebben aan wetgeving tegen missionaire activiteit in Israël,' luidde een uitzinnige brief van Yad L’Achim aan leden van Shas en Verenigd Torah-Jodendom, die afsloot door op te merken dat 'de afgelopen 19 jaar meer Joden zijn bekeerd tot het christendom [sic] dan in de 1900 jaar daarvoor.'

Plaatselijke gelovigen uitten hun zorgen over de mogelijkheid dat dit wetsvoorstel wordt aangenomen, maar constateerden ook dat wanneer Yad L’Achim zich steeds drukker maakt, ze het wellicht toch niet zo slecht doen.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.