'Zwitserland verleent Hamas financiële diensten'

Wednesday, March 25, 2015 |  Israel Today staf
Zwitserland heeft een royaal financieel (steun)pakket samengesteld om de door Hamas geregeerde Gazastrook overeind te houden, nadat de miljarden aan buitenlandse donaties, toegezegd na de Gaza-oorlog van vorige zomer, uitbleven.

Dit zeiden Palestijnse functionarissen tegen het Israëlische nieuwsbureau NRG. Dit meldde dat als onderdeel van de overeenkomst de Zwitserse regering de salarissen van duizenden Hamas-leden zou betalen - van wie velen bekende terroristen zijn – en daardoor de Hamas-regering zou steunen.

Indien dit waar is, dan zou deze daad de Israëlische pogingen om Hamas op de knieën te brengen direct dwarsbomen, en zo de uiteindelijke ondergang beïnvloeden van een terroristisch regime, dat de bevolking van Gaza al vele jaren in gijzeling houdt met zijn gewelddadige beleid tegenover de Joodse Staat.

Het zou ook voor de Zwitsers zelf een lastige situatie zijn, omdat de Europese Unie (hoewel Zwitserland geen lid is) er voor heeft gevochten om Hamas op de lijst van erkende terreurorganisaties te houden, hoewel het Europese Gerechtshof in januari uitsprak dat de organisatie [om juridische reden] van de lijst moest worden verwijderd.

Plaatsing op die lijst betekent dat alle tegoeden van Hamas in Europa zijn bevroren [wat ze voorlopig blijven] en het illegaal is om zaken te doen met de Palestijnse organisatie. De nu gemelde beslissing van Zwitserland, een tegengestelde houding tegenover Hamas in te nemen, kan de Zwitsers een paar stevige discussies met hun buren opleveren.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.