Internationale computerveiligheidselite komt samen in Israël

Tuesday, March 24, 2015 |  Yossi Aloni

Deze week ontvangt Israël belangrijke steun vanuit de internationale computerwereld, nu computerveiligheidsmensen van grote bedrijven en overheidsorganisaties uit de hele wereld komen deelnemen aan de jaarlijkse Conferentie over Computerveiligheid. De bijeenkomst begint dinsdag in het Israëlische Beurs- en Congrescentrum in Tel Aviv.

De conferentie is een presentatie van de Israëlische computerveiligheidsindustrie en trekt dit jaar delegaties uit China, Japan, de VS, Mexico, Singapore, Italië, Frankrijk, Finland, Engeland en nog meer landen.

Belangrijke deelnemers zijn onder andere de vicepresident van de betalingsverwerkingsreus Alipay, het hoofd van de divisie Veiligheidsdiensten van IBM (Kristin Lovejoy), Eugene Kaspersky van Kaspersky Lab, evenals de directeuren voor computerbeveiliging van de VN, Coca Cola, Boeing, AT&T, Sears en nog meer.

Onder de geëerde gasten van buitenlandse regeringen is dr. Douglas Maughan (foto), directeur van de afdeling Computerveiligheid van het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Maughan en zijn afdeling zijn verantwoordelijk voor het behandelen van veiligheidsbedreigingen, niet alleen tegen de regering van de VS, maar ook die tegen de publieke sector.

Vóór zijn huidige baan was Maughan programmamanager bij het Amerikaanse defensielaboratorium DARPA, en senior computerwetenschapper bij de veiligheidsdienst NSA. Hij is ingepland om deel te nemen aan een paneldiscussie over de behoefte aan meer samenwerking tussen landen op het gebied van computerbeveiliging.

Refererend aan deze bijeenkomst en de lijst vol bekende sprekers, zei het hoofd van Israëls Nationale Computerveiligheidsdienst, dr. Eviatar Matania: 'Israël is wereldleider op het gebied van digitale innovatie en biedt een broedplaats voor baanbrekende digitale oplossingen van wereldklasse.'

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.