Sjiieten vervloeken Joden en vliegen de lucht in (video)

dinsdag 24 maart 2015 |  NAI

Toen gelovigen in de Al-Hashahush-moskee in de Jemenitische hoofdstad Sana'a net Amerika en de Joden de dood hadden toegewenst, vonden ze zelf de dood toen een zelfmoordenaar zich op dat moment in de moskee opblies.

De aanval op de moskee, die vooral door sjiitische Huthi-rebellen werd bezocht, vond plaats kort na een andere zelfmoordaanslag op de eveneens door sjiieten gebruikte Badr-moskee in het zuiden van de stad. Bij de twee aanslagen kwamen volgens het plaatselijke ministerie van Gezondheid 137 mensen om het leven en raakten 345 anderen gewond.

Op een video, die op internet circuleert en die door het Middle-East Media Research Institute werd vertaald, is te horen hoe gelovigen in de Al-Hashahush-moskee enkele seconden voor de explosie Joden vervloekten en Israël de dood toewensten, door in koor te scanderen: 'Dood aan Amerika. Dood aan Israël. Vervloekt zijn de Joden. Overwinning voor de islam. Alla Akbar. Dood aan Amerika...'

Op internet eiste een tot nog toe onbekende tak van de soennitische terreurmilitie ‘Islamitische Staat’ (IS) de aanslagen op. Tot nu toe kon de echtheid van de bekentenis niet worden bevestigd, en er wordt momenteel nagegaan of het bij de terroristen inderdaad om aanhangers van de IS gaat. De sjiitische Huthi-rebellen strijden reeds jaren tegen het soennitische regime in Jemen. De afgelopen maanden namen zij de hoofdstad in, en in januari ontbonden zij het parlement en dwongen president Abed Rabbo Mansur Hadi naar de zuid-Jemense stad Aden te vluchten.


'Ik zal zegenen wie u zegenen, en wie u vervloekt, zal Ik vervloeken'. Genesis 12:3a.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.