VN: 'Alleen Israël schendt de vrouwenrechten'

zondag 22 maart 2015 |  Aviel Schneider
De VN-Commissie voor de Status van de Vrouwen heeft van alle 193 lidstaten van de VN, alleen de Staat Israël veroordeeld voor het ontbreken van vrouwenrechten, niet Saoedi-Arabië, niet Afghanistan, niet Syrië, niet Iran.

Geen van deze islamitische landen waren aangeklaagd vanwege het ontbreken van de rechten van vrouwen, omdat zij aan vrouwen volgens de islamitische wet minder rechten geven dan aan mannen. In plaats daarvan werd Israël aan het eind van de 59e zitting in het VN-hoofdkwartier in New York aangeklaagd voor het lijden van de Palestijnse vrouwen.
Van de 45 deelnemende landen hebben 30 voor de veroordeling van Israël gestemd en 13 onthielden zich van stemming, waaronder de Europese Unie. Alleen Israël en de Verenigde Staten stemden tegen de VN-resolutie tegen Israël.
In de resolutie staat geschreven: 'De Israëlische verovering blijft een belemmering voor de ontwikkeling van de Palestijnse vrouwen en belemmert hun vrijheid en integratie in de samenleving.'

In Jeruzalem is men verontwaardigd over de vreemde VN-resolutie – alsof de moslimvrouwen zo'n gelukkig leven hebben in de Arabische maatschappij in het Midden-Oosten.
'Als iemand er nog aan twijfelde dat de Algemene Vergadering van de VN Israël werkelijk demoniseert, dan is hij met deze recente veroordeling door de VN met het volledige bewijs om de oren geslagen,' zei de Israëlische ambassadeur bij de VN, Ron Prosor:
'193 VN-lidstaten, waarbij landen die hun volk afslachten, journalisten in de gevangenis gooien, vrouwen uit de oppositie terechtstellen en discriminerende vrouwenwetten hebben vastgesteld - en al deze landen hebben in de ogen van de VN immuniteit gekregen. Zelfs de Raad van de VN-Commissie voor vrouwen bestaat uit schenders van de vrouwenrechten, Iran en Soedan, en die behoren nog tot de eerlijksten onder de ergsten.'

In de Palestijnse gebieden, evenals in het gehele islamitische gebied, is eerwraak binnen de familie een aanvaarde praktijk. Volgens Prosor heeft in de Palestijnse gebieden slechts 17 procent van de vrouwen een baan, en daar krijgt Israël de schuld van. 'Het is tijd dat de Palestijnen de verantwoordelijkheid voor zichzelf nemen. De behandeling van vrouwen is een goed uitgangspunt om helemaal de verantwoordelijkheid op zich te nemen,' zei Prosor.

'Hoewel deze VN-Commissie werd opgericht met een waardevolle visie, heeft de organisatie zich ontwikkeld tot een giftige hetze tegen Israël. Hij is tot het instrument van de demonisering van Israël geworden,' zei Prosor.
In de Israëlische media komen echter vaak Palestijnse vrouwen aan het woord, die de vrouwenrechten in Israël hebben geprezen, in tegenstelling tot de toestanden binnen de Palestijnse samenleving.

Met deze resolutie wekt de VN de indruk, dat Israël het enige land is dat de rechten van vrouwen schendt. Aan de andere kant krijg je de indruk dat islamitische vrouwen in hun streng religieuze samenleving dezelfde rechten [als mannen] hebben. Wanneer de VN dat beweert, gaan de meeste niet-geïnformeerde burgers van de lidstaten ervan uit dat dit waar is. Het feit dat veel van de 193 VN-lidstaten, meer dan 50 landen, islamitische landen zijn, valt weg. Bij elke stemming in de VN heeft de enige Joodse Staat in de VN het verloren van de islamitische meerderheid.
De VN zegt, dat de grootste schender van vrouwenrechten ter wereld Israël is. Wat denk jij daarvan?

Dat weet ik niet, dat zal ik aan mijn man moeten vragen.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.