Israël helpt door storm geteisterde eilanden

zondag 22 maart 2015 |  Yossi Aloni
De Israëlische internationale hulporganisatie IsraAID heeft een noodteam naar de eilandenstaat Vanuatu in de Grote Oceaan gezonden nadat deze werd geteisterd door een tropische cycloon.

Meer dan 90 procent van de kwart miljoen inwoners is naar verluidt dakloos en berooid geraakt door de tropische cycloon Pam.

Bij het verstrekken van voedsel en andere basisbehoeften werkt IsraAID samen met andere internationale hulporganisaties, de Verenigde Naties en lokale besturen.

Daarnaast wil IsraAID zorgen voor medische hulp en psychologische programma's om de inwoners van Vanuatu te helpen omgaan met het trauma van hun rampspoed.

Zowel de regering van Vanuatu als de slachtoffers toonden hun grote waardering voor IsraAID en Israëli's in het algemeen vanwege hun bereidheid vrijwillig hulp te verlenen. Veel inwoners die van Israël houden, volgden volgens berichten het IsraAid team de eerste dagen als een demonstratie van dankbaarheid.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.