Obama's inmenging in verkiezingen geen verrassing

Sunday, March 15, 2015 |  Israel Today staf
De Amerikaanse Senaat is naar verluidt een onderzoek begonnen naar beschuldigingen dat de regering-Obama indirect, maar welbewust, een Israëlische campagne heeft gefinancierd, die gericht was op het ten val brengen van premier Benjamin Netanyahu. Het heeft de meeste Israëli's niet verbaasd.

Een anonieme bron vertelde Fox News zaterdag, dat de Permanente Subcommissie voor Onderzoeken van de Senaat een verzoek van twee partijen heeft geaccepteerd om te kijken naar beschuldigingen, dat het ministerie van Buitenlandse Zaken overheidssubsidies had verstrekt aan de organisatie OneVoice, die op zijn beurt de Israëlische volksbeweging V15 had opgericht en gefinancierd, waarvan het enige doel is om de Israëli's aan te moedigen tegen Netanyahu te stemmen.

Vorige week stelde Netanyahu in een interview met Voice of Israel Radio, dat ook 'Scandinavische regeringen miljoenen dollars hebben besteed aan een campagne om mij uit mijn functie te verwijderen'.

De regering-Obama had eerder beweringen, dat deze met opzet had bijgedragen aan verkiezingscampagnes gericht op het verdrijven van Netanyahu, zeer beslist afgewezen.

Maar uit een peiling die The Jerusalem Post vorige maand hield bleek dat de Israëli's hier niet van overtuigd zijn, en dat een ruime meerderheid van 62 procent gelooft dat Obama zich met het Israëlische verkiezingsproces heeft bemoeid.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.