Expert: verwacht oorlog wanneer Netanyahu verliest

Sunday, March 15, 2015 |  Israel Today staf
Een vooraanstaand Israëlisch expert op het gebied van het Midden-Oosten heeft vrijdag gewaarschuwd, dat als Isa'ac Herzog dinsdag de verkiezingen wint en de volgende premier wordt, de vijanden van Israël zeker de gelegenheid zullen aangrijpen om de nieuwe leiding van de Joodse Staat militair op de proef te stellen.

'Wanneer een regering onder leiding van Herzog is gevormd, zal ik niet verbaasd zijn als er al heel snel een poging komt van Iran-Hezbollah-Hamas kant om die te testen,' zei analist Ehud Ya'ari van Channel 2 News.

Maar de verslaggever veiligheidszaken van Channel 2, Ronny Daniel, bracht daar tegenin dat de militaire leiding, en niet de premier, het Israëlische militaire beleid bepaalt.

Natuurlijk behoeven de vijanden van Israël niet bekend te zijn met hoe de regering functioneert. En het is in het verleden bewezen, dat verschillende premiers verschillende soorten acties goedkeuren, afhankelijk van het scenario.

In de loop van zijn herverkiezingscampagne heeft Netanyahu herhaaldelijk gewaarschuwd dat een overwinning voor Herzog een ernstige bedreiging voor de veiligheid van Israël zou vormen, omdat vijanden in de regio de nieuwe en nog niet op de proef gestelde regering als kwetsbaar en zwak zouden kunnen beschouwen.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.