Kort Nieuws: Woningbouw afgeremd door verkiezing

Friday, March 13, 2015 |  NAI
Schuilplaatsen. Israëlische kleuterscholen in de buurt van de Gazastrook zijn voorzien van bomvrije klaslokalen en daken die tegen een bominslag bestand zijn. Hiervoor heeft het Israëlische ministerie van Defensie (omgerekend) 7 miljoen euro uitgegeven.

Woningbouw. Als gevolg van de komende Knessetverkiezingen is de hausse in de bouw afgeremd. Omdat de bouwheren niet weten wie de toekomstige regering zal vormen, zijn ze voorzichtiger met nieuwe investeringen. Dit werd vooral duidelijk in Tel Aviv, waar met 17 procent minder woningen is begonnen. Daarentegen is in Jeruzalem de bouwactiviteit zelfs met 10 procent toegenomen. Landelijk werd gemiddeld 8 procent minder bouwopdrachten gegeven tijdens de verkiezingscampagne.

Moordaanslag. De Palestijn Hussan Kawasmeh, die het plan maakte, en opdracht gaf voor de moord op drie yeshiva studenten in juni 2014, is nu veroordeeld tot drie keer levenslange gevangenisstraf, wat onder de Israëlische wet 75 jaar is.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.