'Hoe kan iemand toch dat slechte Israël steunen?'

donderdag 12 maart 2015 |  Israel Today staf.
Israël is de enige complete democratie in het Midden-Oosten en het land deelt zijn waarden en normen met de meeste westerse landen. Maar hoe is het mogelijk om Israël te steunen met al die negatieve berichten in de pers?

Natuurlijk is de vraag of die berichten wel betrouwbaar zijn.
Eerder deze week schreven we over beschuldigingen in een aantal kranten, dat Israël expres de Gazastrook had laten overstromen. Een eenvoudige controle van de feiten liet later zien, dat Israël géén grote sluizen heeft waarmee het land Gaza kan overspoelen. Enkele van de schuldige media boden hun verontschuldigingen aan en schreven een rectificatie, maar de schade was al aangericht.

Anti-Israëlische bloggers en sociale media activisten kunnen net zo vooringenomen zijn als de media, en brengen dit soort onzin op een ander niveau.
Deze mensen willen graag Israël afschilderen als een onderdrukkende racistische apartheidsstaat. Maar blijkbaar bestaat er onvoldoende bewijs dat een dergelijke conclusie steunt, zodat deze lieden gebruik moeten maken van 'bewijs' zoals de afgebeelde foto, die volgens hen twee Israëlische politie-agenten toont die met harde hand een Palestijns-Arabische vrouw arresteren.

Maar hoe echt is deze foto?
De Israëlische blogger Aussie Dave wees er in een snelle analyse van de foto op, dat de mannen geen authentieke Israëlische politie-uniformen dragen. Ze lijken in feite meer op goedkope Poerim kostuums [Poerim wordt in Israël als een soort carnaval gevierd].


Omdat de petten afkomstig zijn van een poerimcostuum voor kinderen zijn de kleppen te kort, zodat de nepagenten die hebben verlengd met een echte pet. En ook het pistool op de foto lijkt niet op het type waarmee de Israëlische agenten zijn uitgerust.
Blijkbaar is er maar heel weinig nodig om vooringenomen mensen het ergste van Israël te laten denken.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.