'Israël is door God uitverkoren, daarom sta ik aan de kant van Israël!'

Wednesday, March 11, 2015 |  Aviel Schneider
Een gesprek met theoloog, muziekwetenschapper en uitgever Friedrich Hänssler is altijd verfrissend, geanimeerd en leerzaam. Als ik in Duitsland ben, probeer ik, als het maar even mogelijk is, bij hem lang te gaan. Dan praten we over allerlei onderwerpen, maar ook veel over Israël.

Hänssler is overigens altijd degene die over Israël begint. Zijn openheid en helderheid van geest maakt hem de ideale persoon voor een interview. Muziek is misschien wel het belangrijkste voor deze 88-jarige Duitser, die wereldberoemd werd door de muziekuitgaven van Bach en van kerkliederen. Daarnaast speelt het volk Israël een belangrijke rol in zijn leven. Zijn uitgeverij werd in 1941 door de Nazi's verboden, vanwege Hänsslers voorkeur voor Joodse componisten.

Aviel Schneider: Israël maakt met zijn acht miljoen inwoners slechts 0,1 procent uit van de acht miljard wereldburgers. En toch is Israël wereldwijd vaker in het nieuws dan welk ander land ook. Wat prikkelt de media zo aan dit minilandje?

Hänssler: Dat moet de geschiedenis van David en Goliath zijn, die zich herhaalt. Het is ook grotendeels een gebrek aan kennis. Israël is nu eenmaal onvergelijkbaar en, net als David, uitverkoren door God.

AS: Vaak wordt er net gedaan alsof de Joodse nederzettingen in de 'bezette gebieden' het struikelblok vormen voor vrede met de Palestijnen. Gelooft u dat Israël de langverwachte vrede met de Palestijnen zal bereiken door Judea, Samaria en Oost-Jeruzalem op te geven?

Hänssler: Dat kan ik me, met mijn kennis van nu, niet voorstellen. Israël heeft bijvoorbeeld vrijwillig de Gazastrook opgegeven, en wat heeft dat opgeleverd? Een explosief kruitvat!

Het hele interview met Friedrich Hänssler, o.a. over de islam in Europa en zijn visie op Messiaanse gemeenten, staat in het maartnummer van het Israël Today Magazine. Bent u al abonnee?

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.