Kort Nieuws: ISIS, Gaza, watervoorziening, goudschat

Wednesday, March 11, 2015 |  NAI
ISIS. Een 19-jarige Arabier uit Jeruzalem is door ISIS-terroristen terechtgesteld, zoals ze in een video lieten zien. De terroristen zeiden dat de Arabier een spion van de Israëlische inlichtingendienst Mossad zou zijn. Maar zijn ouders zeiden dat de jongeman een fervent strijder van ISIS was geweest.

Gaza. Israël heeft hardnekkige geruchten tegengesproken, dat Israël en Hamas zouden onderhandelen over een 'hoedna' overeenkomst, waarbij Israël de blokkade van de Gazastrook zal opheffen. 'Hoedna' is het Arabische woord voor een tijdelijke wapenstilstand of bedrieglijke vrede, want Hamas zou in die periode Gaza herbewapenen.

Watervoorziening. In het regenseizoen van deze winter is in Israël al 91 procent van de gemiddelde jaarlijkse neerslag gevallen. Alleen al in de maand februari steeg het waterpeil van het Meer van Galilea met 48 centimeter, dat is 1,16 keer zo veel als in voorgaande jaren.

Goudschat. Nadat vorige maand amateur-duikers duizenden oude gouden munten vonden in Caesarea, hebben nu drie amateur-archeologen in het noorden van Israël een schatkist met gouden ornamenten en 2300 jaar oude munten uit de tijd van Alexander de Grote gevonden.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.