Illegaal door EU gebouwd huis in Jeruzalem gesloopt

Wednesday, March 11, 2015 |  NAI

Een illegaal gebouwd huis, dat op slechts een paar honderd meter van de Hebreeuwse Universiteit op de berg Scopus was gebouwd, is door de politie gesloopt. Het gebouw was gebouwd op een grond van de Staat, die bestemd was voor een nationaal park.

De bouw was niet gecoördineerd met de Israëlische instanties, en volgens informatie van de mensenrechtenorganisatie Regavim (en de foto) was de vlag van de Europese Unie erop afgebeeld.

Regavim had er in een eerder bericht al op gewezen, dat de EU eenzijdig in opdracht van de Palestijnen bouwt in de C-gebieden van Judea en Samaria, zonder dit met Israël te bespreken.
Het bericht van de organisatie werd aan het Europese Parlement voorgelegd, maar de EU heeft daar tot nog toe geen commentaar op gegeven.

'Na jarenlang onderzoek van het verschijnsel van de illegale Europese nederzettingen in en rond Jeruzalem, feliciteren wij het bestuur dat het de wet handhaaft,' zei de directeur van Regavim, Ari Briggs, tegenover de nieuwsdienst Arutz7. Maar hij gaf in overweging dat er nog bijna 500 van dergelijke gebouwen in de omgeving staan, die net zo illegaal door de EU zijn gebouwd en die ook gesloopt zouden moeten worden.

Ook andere Israëlische organisaties klagen dat de EU in Israël huizen bouwt, die daardoor 'feiten op de grond' opleveren en nieuw soort 'Europees kolonialisme' laten zien.

Regavim heeft een lange lijst samengesteld van illegale Arabische gebouwen in Israël, die het voor een deel met onbemande vliegtuigjes vanuit de lucht heeft gefilmd.

De samenwerking van de EU met de Israël-vijandige Palestijnen is weliswaar geen verrassing, maar de brutaliteit waarmee de Europeanen zich in de binnenlandse aangelegenheden van de Joodse Staat mengen, heeft met deze illegale gebouwen een nieuw hoogtepunt bereikt.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.