Israëlische leger gaat soort 'Google Glass' toepassen

Tuesday, March 10, 2015 |  Israel Today staf

Het Israëlische leger laat zich inspireren door Google Glass en soortgelijke technologieën en is met het oog op de toekomst bezig met het ontwikkelen van systemen voor bevelvoering en controle op het slagveld.

De IDF-woordvoerder maakte dinsdag bekend dat het Israëlische leger zijn eigen versie van 'Google Glass' met succes heeft getest met behulp van een zelf ontwikkelde logistiek app. 'We hebben onze eerste applicatie die werkt op een mobiel platform voltooid - mobiel logistiek transport,' zei kapitein Rotem, hoofd van de IDF Development Branch.

De officier legde op de IDF blog uit, dat de app 'een kaart op het scherm toont, met de route die zij nemen om de logistiek af te leveren, vrachtwagens met wapens, enz. Hierdoor kunnen de commandanten updates krijgen over de levering tijdens het gevecht, wanneer deze het het gebied zal bereiken, en kunnen zij het transportmiddel besturen'.

Het idee is, dat Israëlische gevechtssoldaten op het slagveld met deze bril worden uitgerust, waardoor ze gegevens kunnen opnemen en terugsturen naar een commandocentrum, en op hun beurt real-time updates en instructies ontvangen van degenen die een groter overzicht over het slagveld hebben.

'Na de operatie in Gaza vorig jaar nam de opvatting toe, dat mobiliteit een belangrijke factor in de straijd is', zei kapitein Rotem. 'Een van de dingen waaraan we werken is een verandering in de visie op mobiliteit binnen de ontwikkelingstak van de IDF. Ik het komende jaar zullen we leren hoe we Android apps moeten ontwikkelen en gebruiken, en het gebied van de veelzijdige technologie binnengaan'.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.