Kort Nieuws: Verkiezingen, zonnepanelen, verkeer

Tuesday, March 10, 2015 |  NAI
Vredesproces. Premier Netanyahu heeft in een verkiezingstoespraak zijn eerdere pleidooi voor een tweestatenoplossing 'írrelevant' genoemd. Om heel praktische reden kan er geen Palestijnse Staat naast Israël komen, omdat de Palestijnen geen vrede willen en Netanyahu's regering geen gebieden – en zeker Jeruzalem en de Tempelberg niet – wil overdragen aan de Palestijnen.

Verkiezingen. De Verenigde Arabische Partij, die naar verwachting bij de Knessetverkiezingen 12 of 13 zetels krijgt, krijgt bij de komende vorming van een nieuwe regering een sleutelpositie. Uitgerekend het Arabische Knessetlid Zoabi, die een militante antizioniste is, wil de Arbeiderspartij (die zich het Zionistische Kamp noemt) helpen aan de macht te komen.

Milieu. Op het dak van de Israëls Knesset zijn 1400 zonnepanelen geïnstalleerd. Ze nemen een totale oppervlakte van 4650 vierkante meter in en produceren maximaal 450 kilowatt elektriciteit. Daarmee is de Israëlische Knesset het meest milieuvriendelijke parlementsgebouw in de wereld.

Verkeer. De politie heeft een orthodoxe Jood aangehouden die tijdens het besturen van een auto zijn gebedsriemen omlegde en bad. Toen de politie hem stopte bleef hij bidden. Hij is zijn rijbewijs vier maanden kwijt en moet een boete van omgerekend € 200 betalen.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.