Europa komt binnen bereik van Iraanse raketten

Monday, March 09, 2015 |  NAI

In Iran is een nieuwe kruisraket gepresenteerd die Irans reikwijdte met 25 procent vergroot. Daarmee komen Europese steden zoals Boedapest, Warschau en Athene binnen het bereik van Iraanse raketten, die te zijner tijd kernkoppen kunnen dragen, zo schrijft de krant Times of Israel.

Israël dringt er reeds lang bij de wereldmachten op aan om ook het raketprogramma van Iran in de nucleaire onderhandelingen te betrekken. Dat heeft men echter nog nooit gedaan, en Iran heeft iedere eis van deze aard zonder meer afgewezen.

In zijn toespraak voor het Congres van de VS haalde premier Netanyahu dit probleem aan en zei: 'Wanneer het Iraanse raketprogramma geen deel gaat uitmaken van een overeenkomst – en tot nog toe wijst Iran onderhandelingen daarover af – dan zal het op een zeker moment in staat zijn iedere uithoek van de aarde met zijn nucleaire arsenaal te raken, ook de VS.'

De nu gepresenteerde Soumar-raket is een kopie van de Sovjet-Russische Kh-55, die in 2001 uit Oekraïne is gestolen en waarschijnlijk door Iran is nagebouwd.

Deskundigen zien deze ontwikkeling als een dramatisch wending in de militaire kracht van Iran. De vergrote reikwijdte bedraagt 2500 km, en omdat de raket laag vliegt, is hij voor radar moeilijk zichtbaar.

De huidige versie van de Soumar-raket kan tot 200 kilogram transporteren, wat voor een kernkop niet genoeg is. Desondanks is het raketprogramma nog steeds een ernstige bedreiging, die door Europa en de VS blijkbaar wordt onderschat.Israël vandaag

Het fanatieke Iran gaat door om kernwapens te verkrijgen,

en nu laten ze de mogelijkheden van hun raketten zien.

De hemel sta ons bij!

Inderdaad.

Dat is blijkbaar waar wij op rekenen!

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.