Kort Nieuws: Verkiezingen, Iran en de boycotacties

maandag 9 maart 2015 |  NAI
Verkiezingen. In Tel Aviv kwamen op initiatief van de voormalige Mossadchef Meir Dagan ongeveer 20.000 tegenstanders van Netanyahu bijeen, die opriepen tot een wisseling in de politieke leiding van Israël. Voor Netanyahu's Likoedblok wordt het benauwd, op 17 maart worden verkiezingen voor de Knesset gehouden.

Iran. Premier Netanyahu beschouwt de uitkomst van de onderhandelingen tussen de P5 + 1 grootmachten met Iran als een gedeeltelijke overwinning voor zijn standvastige beleid. Er werd een onbegrensde tijdsduur afgesproken voor het observeren of Iran nucleaire wapens produceert of niet, in plaats van de tijdsduur tot slechts tien jaar te beperken.

Boycot. De steeds weer opkomende boycot van Israëlische producten heeft – in vergelijking met de oproepen tot een boycot van tien jaar geleden - geen effect op de Israëlische economie. Gedurende de boycot is de uitvoer van Israëlische goederen naar de deelnemende landen bijna verdubbeld. Dit wordt toegeschreven aan de hoge kwaliteit van de Israëlische producten.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.