Israel Today steunt Israëlische kinderen met Poerim

Sunday, March 08, 2015 |  Ariel Rudolph
De kleuterschool Beit HaYeladim, in de Jeruzalemse voorstad Ramat Eshkol, ziet eruit als elke kleuterschool in Israël. Meteen bij binnenkomst in het gebouw zie je een dierenhoek vol met kippen, geiten en andere dieren. Hoeveel andere kleuterscholen hebben een kleine kinderboerderij op hun terrein?

Als je in gesprek raakt met de leiders van de kleuterschool, Shai en Michal Lifshitz, begin je te beseffen hoe bijzonder deze kleuterschool is! Bij de kinderen die Beit HaYeladim bezoeken is een flinke groep autistische kinderen geïntegreerd met de kinderen zonder speciale behoeften. In elke leeftijdsgroep hebben ongeveer 6 van de 26 kinderen het Syndroom van Asperger.

Zo'n 20 jaar geleden realiseerden de ouders van een autistisch kind in Jeruzalem zich, dat er niet werd voldaan aan de behoeften van hun kind, en van de kinderen van andere ouders. Die vader begon met een one-man sit-in protest op de drempel van de toenmalige burgemeester van Jeruzalem Ehud Olmert. Na ongeveer een week, zo gaat de legende, stelde Olmert's vrouw hem een ​​ultimatum: 'Doe iets met die man voor de deur Ofwel hij gaat weg of ik kom niet thuis Het is of hij of ik.'

Die vader was Shai Lifshitz! Ehud Olmert overtuigde de gemeente Jeruzalem om het huidige pand van Beit HaYeladim te bestemmen voor de speciale school.

Dr. David Wilensky vertelde ons over de enorme impact van integratie van autistische kinderen met normale kinderen en hoe hij grote verbeteringen heeft waargenomen in de ontwikkeling van de autistische kinderen die de kleuterschool bezoeken. We zagen een kind, Dennis, die compleet eenzelvig was toen hij ongeveer 3½ jaar geleden kwam. 'Kijk hem nu! Ongeveer een jaar geleden begon hij te reageren op mensen om hem heen, en nu praat en communiceert hij', zei dr. Wilensky.

Israel Today wil zijn vrienden en steunpilaren bedanken, die het mogelijk hebben gemaakt om de speciale kinderen van Beit HaYeled op te vrolijken met een zakje met cadeautjes.

Ons steunprogramma voor kinderen, nieuwe immigranten en soldaten draait het hele jaar. Wanneer u iets wilt geven en tot zegen zijn voor Israël, klik hier (Duitstalig) of hier (Engelstalig).

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.