Over goede en slechte herders

vrijdag 6 maart 2015 |  Gil Brenstone

De Grieks-orthodoxe patriarch van Jeruzalem, Theophilos III, heeft begin dit jaar Israël bedankt voor de goede samenwerking tussen Joden en christenen. Hij kwam er voor uit, dat Israël het enige land is in het Midden-Oosten waar beide religies zich gezamenlijk inzetten voor gerechtigheid en vrede, en ook het enige land, dat in tegenstelling tot alle andere landen in het Midden-Oosten, waar christenen worden beschermd.
Deze herder sprak vanuit zijn hart namens de overgrote meerderheid van de christenen. Hij maakte met zijn toespraak de liefde tussen Joden en christenen zichtbaar.

Veel geestelijke leiders in Bethlehem en Ramallah preken over de liefde van God voor zijn volk Israël. Deze boodschap van liefde trekt niet alleen de eigen gemeenteleden, ook andersgelovigen voelen zich erdoor aangetrokken.

Met Kerst 2014 kregen christenen uit Judea, Samaria en Gaza een visum om op de christelijke heilige plaatsen in Israël Kerst te kunnen vieren. De blijdschap en dankbaarheid onder hen was groot. De afgunst van aanhangers van andere godsdiensten was ook groot. Zij probeerden wraak te nemen op christenen en hen aan te vallen. Wie waren daarvoor verantwoordelijk? Neem een aantal huurlingen en laat hen anti-Israëlische propaganda verspreiden. Waarom? Om een wig te drijven tussen de christenen wereldwijd.

Hebt u misschien de nieuwjaarstoespraak in de krant gelezen, waarin werd gesproken over de liefde tussen Joden en christenen in Israël? Waarschijnlijk niet. Wel stonden de media vol met Palestijnse propaganda, afkomstig van enkele niet-vooraanstaande geestelijke leiders, met het doel onenigheid onder christenen te zaaien.

Lees het hele artikel, en nog meer actuele informatie, in het maartnummer van het Israel Today Magazine

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.