Aanval met auto bij Jeruzalemse tramhalte

Friday, March 06, 2015 |  NAI, INN, Israel Today staf
In Jeruzalem heeft vrijdagochtend – op de tweede dag van het Poerimfeest – een Arabier uit de Oost-Jeruzalemse wijk Ras Al-Amud met zijn auto een aanval uitgevoerd op een groep wachtenden bij een tramhalte.

Volgens de politie reed de man in een personenauto vanaf de kruising over het trottoir in de richting van de basis van de Grenspolitie, en reed daar vijf personen aan, waaronder vier vrouwelijke soldaten van de Grenspolitie. Toen hij doorreed werd hij neergeschoten door de wachtpost van de Grenspolitieen een veiligheidsman van de sneltram, waarna hij met een mes in zijn hand uit de auto kwam. Blijkbaar wilde hij te voet meer mensen verwonden of doden.

De dader is ernstig gewond in het ziekenhuis opgenomen. Vijf personen – vier agentes en een fietser – zijn licht tot matig gewond geraakt.

De halte bij de Shimon HaTzadikstraat was vorig jaar november ook het toneel van een aanval, waarbij een lid van de grenspolitie werd gedood en 13 mensen gewond raakten. In totaal zijn in de afgelopen maanden vijf aanvallen gepleegd in dit gebied in het noord-oosten van Jeruzalem.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.