Gewelddadigheden bij Graf van Aartsvaders in Hebron

Thursday, March 05, 2015 |  NAI

In Hebron kwam het donderdag tot ernstige gewelddadigheden. In de stad wierpen herrieschoppers zware stenen naar bezoekers. Eén soldaat werd licht gewond aan zijn been, maar had geen medische hulp nodig.

De gewelddadigheden concentreerden zich bij de grot van Machpela, het Graf van de Patriarchen, waar de Joodse aartsvaders Abraham, Izaäk en Jakob, evenals hun vrouwen Sara, Rebekka en Lea, begraven liggen.

Terwijl in Jeruzalem het Poeriemfeest pas op vrijdag wordt gevierd, begint buiten Jeruzalem het Poeriemfeest reeds op donderdag, en de Arabische herrieschoppers gebruikten deze dag om Joodse bezoekers in Hebron aan te vallen.

Hebron, dat in Judea ligt, is een bolwerk van radicale Arabieren, die zich tegen iedere Joodse aanwezigheid in de stad verzetten.
Toen premier Netanyahu een paar weken geleden aangaf dat hij Hebron wil bezoeken, werd hij bedreigd met een opstand als hij het zou wagen het Graf van de Patriarchen te betreden. Zoals ook in het geval van de Tempelberg en andere Joodse heilige plaatsen, reageren de Arabieren bijna allergisch op Joden die daar naar toe komen om te bidden en zich met hun nationale wortels te identificeren.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.