Kort Nieuws: Netanyahu, vredesproces, Tempelberg

Thursday, March 05, 2015 |  NAI
Verkiezingen. Na zijn toespraak tot het Amerikaanse Congres in Washington is de populariteit van premier Netanyahu in Israël gestegen. Op dit moment zou 44 procent Netanyahu (Likoed) kiezen en slechts 35 procent zijn uitdager Isa'ac Herzog (Arbeiderspartij).

Vredesproces. De Arbeiderspartij, die zich samen met Hatnua 'Zionistische Unie' noemt, staat er voor bekend dat deze om vrede met de Palestijnen te bereiken gebieden wil afstaan, en wat Tzipi Livni betreft zelfs zou willen afzien van de Oude Stad van Jeruzalem met de Tempelberg. Tijdens de verkiezingscampagne verzekeren ze nu, dat zelfs de nederzettingen van Gush Etzion (tussen Jeruzalem en Hebron, zie foto) voor altijd bij het Israëlische grondgebied zullen behoren.

Tempelplein. De rechtbank van de stad Jeruzalem maakt het de Joden door nieuwe wetten steeds moeilijker om het Tempelplein te bezoeken. De politici die daarachter zitten vrezen dat schermutselingen tussen Joden en moslims op de Tempelberg meteen op een internationaal conflict kunnen uitlopen.

Vredesproces. Machmoud Abbas, de [overjarige] president van de Palestijnse Autoriteit, verklaarde voordat de Centrale Raad van de PLO dat de Palestijnen de Joodse Staat Israël nooit zullen erkennen.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.