Zelfs Saoedi's willen dat Netanyahu Congres VS toespreekt

Tuesday, March 03, 2015 |  Israel Today staf

Terwijl premier Benjamin Netanyahu zich voorbereidde om dinsdag voor het Congres te spreken – tegen de wil van Obama en zijn Witte Huis – betoonde ten minste één land buiten Israël steun voor deze stap: Saoedi-Arabië.

Columnist dr. Achmad Al-Faraj noemde in het Saoedische dagblad Al-Jazirah Netanyahu’s optreden voor het Congres onder dergelijke omstandigheden 'zonder precedent in de politieke geschiedenis van de VS.'

Ambtenaren uit de Obama’s regering en Netanyahu’s politieke rivalen in Israël hielden vol dat de toespraak niet goed was en de relaties tussen de VS en Israël alleen schade zou berokkenen. Maar dr. Al-Faraj zei dat de Israëlische leider een dienst van levensbelang leverde, niet alleen aan de Joodse Staat, maar aan het hele Midden-Oosten.

'Ik ben heel blij met Netanyahu’s ferme houding en [zijn beslissing] om zich voor het Amerikaanse Congres uit te spreken tegen de nucleaire overeenkomst, ondanks de woede van Obama’s regering,' aldus de Saoediër. 'Ik geloof dat Netanyahu’s houding onze belangen en die van de mensen in de Golfstaten veel meer dient dat de dwaze houding van een van de slechtste Amerikaanse presidenten.'

Al-Faraj wees erop, dat Obama’s naïeve en gevaarlijke gedrag in het Midden-Oosten het noodzakelijk maakte dat iemand zoals Netanyahu een stevig standpunt zou innemen.

'...Obama is de peetvader van de geprefabriceerde revoluties in de Arabische wereld, en (...) hij is de bondgenoot van de politieke islam, die de voedster is van [alle] terroristische organisaties,' schreef hij, suggererend dat elke overeenkomst die wordt gesloten door deze Amerikaanse president gewoonweg niet kan worden vertrouwd.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.