Kort Nieuws: Hamas, boycot, militairen, VS, Jeruzalem

Monday, March 02, 2015 |  NAI
Hamas. Marwan Issa, een belangrijke functionaris van Hamas, heeft volgens een bericht van Israël Radio maandag verklaard, dat zijn organisatie op dit moment geen belang heeft bij een oorlog met Israël, maar er wel aan werkt om zijn rakettenarsenaal verdubbelen, om voorbereid te zijn voor het volgende geschil.

Boycot. Op de Westbank wordt sinds enkele dagen de totale boycot van Israëlische producten doorgevoerd. Tachtig procent van de Palestijnse winkels die zich op het grondgebied van de Palestijnse Autoriteit bevinden hebben in de loop van de actie de verkoop van Israëlische merken al vrijwillig gestaakt of moeten staken.

Defensie. Na de operatie 'Sterke Rots', deze zomer in de Gazastrook, zijn 300 militairen erkend als oorlogsinvalide. Negen van hen zijn volledig arbeidsongeschikt. In totaal hadden 503 militairen een aanvraag ingediend bij het ministerie van Defensie.

Verenigde Staten. De Republikeinse senator Marco Rubio heeft de Amerikaanse president Obama bekritiseerd omdat hij Israël niet voldoende steunt: Voor een nucleaire overeenkomst met Iran behandelt president Obama de Ayatollah met meer respect dan de premier van Israël.

Jeruzalem. In Jeruzalem is maandagochtend weer een sneltram met stenen bekogeld. Palestijnen beschadigden de tram toen deze net de halte van de wijk Shuafat in Oost-Jeruzalem passeerde. Gisteren werd een 15 jaar oude stenengooier in hechtenis genomen.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.