Christen-soldaat: 'Ik verdedig Israël, mijn thuis'

Sunday, March 01, 2015 |  Yossi Aloni
Volgens recent nieuws gaat ISIS weer tekeer tegen christenen in Irak en Syrië. Volgens berichten waren in de afgelopen weken niet minder dan 35 dorpen van Assyrische christenen in het noord-oosten van Syrië het doelwit. In de meeste dorpen woont nu niemand meer. De gelukkigen zijn gevlucht, maar tientallen en misschien honderden zijn ontvoerd door ISIS en wachten op een akelig lot.

FOTO: Vader Gabriel Naddaf, geestelijk leider van het Israeli Christian Recruitment Forum, samen met een aantal jonge Arabisch sprekende Aramese christenen als ze worden opgenomen in de Israel Defense Forces.

Personen die Arabische media volgen meldden vorige week, dat ten minste 15 Assyrische christenen, die door ISIS waren opgepakt, al publiekelijk zijn onthoofd omdat ze het hadden gewaagd de wapens op te nemen om hun huizen te verdedigen.

Een jonge Israëlische christen met de naam George, die dit verhaal op Facebook postte, zei dat dit hem er pijnlijk aan herinnerde waarom hij en zoveel jonge Israëlische christenen bewust en graag vrijwillig dienen in het Israëlische leger.

'Ik zal de Staat Israël blijven verdedigen en beschermen als een Joodse en democratische Staat, het Heilige Land', schreef George. 'Ik heb geen ander land,' voegde hij eraan toe, in navolging van de Joodse noodkreet voor het Land Israël.

Verder wees George er op, hoe belachelijk het was dat activisten op campussen over de hele wereld protesteren tegen Israël als een 'apartheidsstaat', terwijl hij en andere Arabisch sprekende christenen vrij zijn om zich uit te spreken en deze natie te verdedigen, zelfs terwijl in een buurland medechristenen gewoon worden afgeslacht omdat ze christenen zijn.

De woorden van de jonge christen-soldaat zijn op de Facebook-pagina van het Israeli Christian Recruitment Forum geplaatst, dat lokale Aramese christelijke jongeren aanmoedigt om te dienen in het IDF, als eerste stap op weg naar volledige integratie in de Israëlische Joodse samenleving.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.