CEO Apple prijst Israëls integratie van minderheden

Thursday, February 26, 2015 |  Israel Today staf
Terwijl universiteitscampussen wereldwijd beginnen met activiteiten in het kader van de 'Israel Apartheid Week', prijst Apple-topman Tim Cook openlijk hoe Israël minderheden integreert in zijn ontluikende hi-tech sector.

FOTO: De Israëlische president Reuven Rivlin en Apple vicepresident Hardware Technologies Johny Srouji, een Israëlische Arabier, afgestudeerd aan het Israëlische Technion Institute in Haifa.

Tim Cook, de CEO van Apple, is momenteel in Israël om toezicht te houden op de opening van een nieuw onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van Apple in Herzliya, een voorstad van Tel Aviv.

'Echte innovatie kan alleen voortkomen uit volledige toegang tot het onderwijs voor iedereen, ongeacht ras, religie of geslacht,' zei Cook, opmerkend dat dit gebeurt in Israël. 'We willen in de VS leren van jullie ervaringen bij het brengen van onderwijs en technologie naar randgroepen en -gemeenschappen'.

Tijdens een ontmoeting met president Reuven Rivlin zei Cook dat hij en alle Apple-medewerkers 'een enorme bewondering voor Israël hebben, niet alleen als een belangrijke bondgenoot van de VS, maar als een plaats om zaken te doen.'

Rivlin wees op een van de delegatieleden, Johny Srouji, een Israëlische Arabier uit Haifa en afgestudeerd aan Israëls prestigieuze Technion Institute of Technology, die tegenwoordig dienst doet als Apple's vice-president van Hardware Technologies. 'We zijn zo trots op hem en alles wat hij heeft bereikt,' zei Rivlin van Srouji.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.