VN-ambassadeur geeft Israëls vijanden 'Oscars'

Wednesday, February 25, 2015 |  Israel Today staf
De VN-Veiligheidsraad deze heeft week een speciale zitting gehouden over zijn inzet voor vrede en veiligheid in de wereld ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan de organisatie. Omdat dit een dag na de uitreiking van de Academy Awards (Oscars) in Los Angeles plaatsvond, dreef de Israëlische ambassadeur Ron Prosor de spot met de bijeenkomst door het toekennen van nep 'Oscar' prijzen aan schenders van de mensenrechten in het Midden-Oosten, die de VN categorisch niet heeft aangepakt.

'Gisteravond keken de ogen van miljoenen naar Hollywood. Als de VN Oscars zou toekennen voor Handhaving van Internationale Vrede en Veiligheid, dan zou ik niet verbaasd zijn als deze kandidaten werden beloond met een prijs', zo begon Prosor zijn toespraak, waarin hij een sarcastische beschrijving gaf van de verschillende categorieën:

  • 'In de categorie Beste Acteur - voor het zich gedragen ​ als een vredelievend land, terwijl het nucleaire capaciteiten ontwikkelt, de Holocaust ontkent, en dreigt met de vernietiging van een andere lidstaat ... gaat de Oscar naar Iran.'

  • 'In de categorie voor Beste Mannelijke Bijrol - voor zijn niet aflatende steun aan het regime van Assad bij het doden van honderdduizenden burgers ... gaat de Oscar naar Hezbollah.'

  • 'In de categorie voor Beste Visuele Effecten - voor het laten verdwijnen van vrouwen uit de publieke sfeer, gaat de Oscar naar ... verrassing, verrassing ... Saoedi-Arabië. Op dit gebied was er geen concurrentie.'

  • 'En tenslotte gaat de Oscar voor de Beste Bewerking naar ... de Palestijnse Autoriteit, voor het herschrijven van de geschiedenis. Maar de waarheid is dat de Palestijnse Autoriteit al genoeg prijzen heeft ontvangen van deze instelling'.

Prosor besloot met de woorden: 'Als we vrede en veiligheid willen nastreven in de echte wereld, is het tijd om het gordijn te laten zakken in dit theater van het absurde en de oorspronkelijke waarden van het VN-Handvest weer centraal te stellen'.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.