Arabische relschopper bij Bethlehem doodgeschoten

Tuesday, February 24, 2015 |  NAI
Dinsdagochtend is een Arabische demonstrant in het vluchtelingenkamp Dheisheh bij Bethlehem doodgeschoten toen hij Israëlische soldaten aanviel.

De 19-jarige Jihad al-Jafari was betrokken bij rellen die uitbrak toen het Israëlische leger het vluchtelingenkamp binnenging, ​​waarschijnlijk om terroristen te arresteren. De relschoppers vielen de soldaten aan met stenen, brandbommen en andere zelfgemaakte projectielen. Een soldaat werd daardoor licht gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Een legerwoordvoerder zei: 'Toen we probeerden om de menigte aanvallers te verspreiden en dit niet lukte, voelden de soldaten zich bedreigd en vuurden op de leider van de relschoppers, die ook werd geraakt.'

Jihad al-Jafari was een sympathisant van de Palestijnse Autoriteit, waarvan de Al-Aqsa Martelaren Brigades betrokken zijn geweest bij veel terreuraanslagen tegen Israël. Al-Jafari liet zich graag afbeelden met wapens in de hand.

Het vluchtelingenkamp Dheisheh is het oudste op de Westbank. Het werd 60 jaar geleden opgericht en het herbergt ongeveer 13.000 Palestijnen.

FOTO: Archieffoto.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.