Minister Lieberman: Knesset is net een kleuterschool

maandag 23 februari 2015 |  Israel Today staf
De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman, de leider van de rechtse partij Yisrael Beitenu (Israël Ons Huis), nam eerder deze maand even ​​pauze tijdens zijn verkiezingscampagne, om zijn kleindochter Yarden en 20 van haar klasgenoten in de kleuterschool een rondleiding door de Knesset te geven.

FOTO: Avigdor Lieberman in de vergaderzaal van de Knesset met zijn kleindochter Yarden. (Foto:Yossi Zamir)

De rondleiding was eigenlijk gepland voordat de vervroegde verkiezingen werden aangekondigd, maar Lieberman wilde het uitstapje van de kinderen niet annuleren wegens die kleine ontwikkeling. Samen met zijn vrouw, zelf een voormalige kleuterleidster, leidde Lieberman de kinderen met plezier rond door Israëls hallen van de macht, en gaf hen veel inzicht gebaseerd op zijn persoonlijke ervaring.

Lieberman legde aan de kinderen uit, dat er echt niet zo'n groot verschil is tussen de Knesset en een kleuterschool: 'In de kleuterschool is er een leraar, en in de Knesset is er een voorzitter. De taak van beide is om ervoor te zorgen dat iedereen netjes spreekt. Beiden moeten een eind maken aan gevechten. Het eigenlijke [van beide banen] is hetzelfde'.

De nieuwsgierige kinderen vroegen op een gegeven moment aan Lieberman, waarom het nodig is dat de Knesset-leden stemmen over verschillende wetten en besluiten, en waarom de premier die beslissingen niet eenvoudig alleen neemt. 'Dat is de essentie van democratie,' reageerde de minister van Buitenlandse Zaken.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.