Jeruzalems burgemeester Barkat overweldigt terrorist

maandag 23 februari 2015 |  NAI, Israel Today staf
De Jeruzalemse burgemeester, Nir Barkat, heeft zondag op straat een terrorist buiten gevecht gesteld nadat deze bij een oversteekplaats een orthodoxe Joodse man had gestoken.

Barkat was, met zijn lijfwachten, in een auto op weg naar zijn kantoor toen hij tumult op de kruising Tzahalplein opmerkte. 'We zagen een terrorist met een mes in zijn hand, die om zich heen keek wie hij als volgende kon aanvallen', zei de burgemeester.

Zoals te zien is in onderstaande verkeersvideo, liepen Barkat (de man in het witte shirt) en zijn begeleiders naar de terrorist. Toen een van de lijfwachten zijn pistool trok, legde de terrorist zijn mes neer. Barkat sprong daarop naar hem toe en sleepte hem naar de grond. 'Het was mij duidelijk dat de terrorist nog een slachtoffer wilde neersteken, en hij zou zelf de dag ook niet hebben overleefd', zei Barkat. 'Maar omdat hij zijn mes heeft weggegooid, konden we hem overmeesteren. Nu zal hij worden gestraft voor zijn daden.'


Nir Barkat was tijdens zijn militaire dienst officier van een parachutisten-eenheid en later een geslaagde hi-tech ondernemer. Sinds 2008 is hij burgemeester van Jeruzalem

De 18-jarige Palestijn uit Ramallah, die – net als veel 'lone wolf' terroristen voor hem – de aanval met een mes uitvoerde, wacht in hechtenis op zijn proces.

Het slachtoffer van de terrorist, Abraham Goldstein, 27 jaar, vader van vier kinderen, is op dit moment in het ziekenhuis, en na een steek in de buik in relatief goede conditie.
Hij beschrijft het incident zoals hij het meemaakte: 'Opeens voelde ik een scherpe steek in mijn buik en riep dat iemand hier mensen steekt en men zich in veiligheid moet brengen. Toen hij me nog een keer wilde steken, kon ik zijn aanval met mijn tefilien (gebedsriemen) blokkeren'.
Na de aanval heeft Nir Barkat de man geholpen en getroost, en zondagavond heeft hij hem in het ziekenhuis opgezocht.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.