Israëli's vertrouwen Obama niet in Iraanse kwestie

zondag 22 februari 2015 |  Israel Today staf
Een pre-electorale peiling in Israël laat zien, dat een overweldigende meerderheid het eens is met premier Benjamin Netanyahu, dat hij er niet op vertrouwt dat de regering-Obama zal voorkomen dat Iran een kernmacht wordt. Toch zijn er maar weinig kiezers die dat als de belangrijkste electorale zorg beschouwen.

Uit de enquête, uitgevoerd door The Times of Israel bleek dat bij de Israëli's het vertrouwen in de Amerikaanse president Barack Obama blijf dalen. Maar het online persbureau wees er ook op, dat in Israël het vertrouwen in Obama ((33 procent) op ongeveer gelijke voet staat met het vertrouwen in Netanyahu (41 procent).

Terwijl Netanyahu zich voorbereidt om het Amerikaanse Congres toe te spreken over de gevaren van het nucleaire programma van Iran, daarmee de wil van het Witte Huis trotserend, laat 72 procent van de respondenten weten dat ze Netanyahu's wantrouwen delen betreffende een overeenkomst waarover Obama achter gesloten deuren onderhandelt met Iran.

Helaas voor Netanyahu, slechts 10 procent van de respondenten beoordeelde de Iraanse dreiging als de belangrijkste kwestie bij de komende verkiezingen in Israël. Veel meer (48%) zeiden dat ze zich bij het stemmen laten leiden door economische problemen, en op dit gebied mist men Netanyahu algemeen, vooral als de lokale media zich bezighouden met een lastercampagne over kleine uitgaven in de residentie van de premier.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.