President: Arabieren zijn integraal deel van Israël

Sunday, February 22, 2015 |  Israel Today staf
De Arabische bevolking is een integraal onderdeel van de moderne Staat Israël, benadrukte president Re'uven Rivlin vorige week, toen hij opmerkingen maakte over de verkiezingsbeloftes van sommigen die de controle over bepaalde Arabische steden zouden willen overdragen aan de Palestijnse Autoriteit.

FOTO: President Reuven Rivlin en Sheik Mohammed Kiwan, voorzitter van het Comité van Gelovigen in de Moslimreligie, bijeen in juli 2014 in een poging om de toename van Joods-Arabisch geweld in Jeruzalem te beteugelen (Flash90).

Rivlin sprak vorige week, nog geen maand voor de landelijke verkiezingen, bij de Ha'aretz Democratie Conferentie, en noemde suggesties, dat toekomstige vredesonderhandelingen het omruilen van verscheidene grote Arabische steden in de regio Neder-Galilea voor het bestuur over de Joodse blokken nederzettingen in Judea en Samaria zullen omvatten, onpraktisch en immoreel.

Dat is een van de belangrijkste fundamenten in het verkiezingsprogramma van de minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman en zijn Yisrael Beitenu partij. Rivlin beschuldigde Lieberman en andere rechtse politici van het doen van populistische uitspraken in plaats van het uitoefenen van echt leiderschap.

'Onze leiders kijken achter zich naar het publiek, in plaats van leiding te geven,' zei hij, en hij voorspelde dat ongeacht welke regering de stembussen op 17 maart opleveren, Israël naar alle waarschijnlijkheid binnen een jaar of twee vanaf nu opnieuw vervroegde verkiezingen zal houden.

Rivlin was ervan overtuigd, dat de droom van een Joodse en democratische staat niet onmogelijk is, maar dat 'de bewijslast aan ons is. We kunnen niet zeggen: “Zij zijn onze vijanden, wat zijn we aan hen verschuldigd?" '

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.