Meisje sterft twee jaar na bekogelen van auto met stenen

Friday, February 20, 2015 |  NAI, Israel Today staf.
Adele Biton, een Israëlisch meisje dat in maart 2013 ernstig gewond raakte toen een Palestijn stenen naar de auto gooide, is dinsdag overleden aan complicaties die een gevolg zijn van haar verwondingen.

De kleine Adele, toen twee jaar, liep ernstige verwondingen op aan haar hoofd toen ze met haar moeder en twee oudere zussen naar hun huis in Samaria reed. Toen Arabische jongens vanuit een hinderlaag stenen gooiden raakte hun auto op de verkeerde weghelft en botste op een grote vrachtauto.

Later bleek, dat Adele niet door het auto-ongeluk in bijna vegetatieve toestand was geraakt, maar dat een van de grote stenen, die naar de auto waren gegooid, haar direct op haar voorhoofd had getroffen.

Na de aanval was Adele 18 maanden regelmatig in ziekenhuizen voor een groot aantal operaties en eindeloze revalidatie, om haar handen en andere mogelijkheden een beetje te leren gebruiken. Vanaf eind augustus mocht ze thuis verzorgd worden.

Vorige week ging Adele weer naar het ziekenhuis, nadat zij longontsteking had gekregen. De artsen zeiden dat haar toestand snel slechter werd, omdat haar zwaar beschadigde lichaam de infectie niet aankon.

Naar aanleiding van Adele's dood postte minister van Economie Naftali Bennett het volgende op Facebook:
"Er zijn geen woorden voor. Adele Biton, die op de prille leeftijd van twee jaar gewond raakte door het gooien met stenen, overleed vandaag, op de leeftijd van vier jaar.Mensen, waarvan de helden moordenaars van kinderen zijn, zullen nooit een Staat hebben.'

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.