Israel Today interview met een 'tikkende tijdbom'

Friday, February 20, 2015 |  NAI
Terroristen vinden nieuwe manieren naar hun slachtoffers. Veel Israëli's vinden de aanvallen met een mes, uitgevoerd door zogenaamde 'eenzame wolven', meer dan verontrustend.

Het is uiterst moeilijk om dergelijke aanvallen te voorkomen. Deskundigen achten het onmogelijk om een ​​profiel op te stellen van potentiële aanvallers, omdat zelfs rijke en goed opgeleide mensen tot een ernstig gevaar zijn geworden.

Israel Today sprak met een potentiële dader uit Jeruzalem, 23 jaar oud, die we Sami noemen. Zijn volledige naam is bekend bij de redactie.

Is het gebruik van geweld aanvaardbaar?

Niemand houdt van geweld, maar de Palestijnen hebben geen keuze, omdat ze onder bezetting leven. Er is te veel armoede. Daarbij komt, dat de Israëlische regering de situatie nog erger maakt door kolonisten aan te moedigen om de Tempelberg te bezetten. Onder deze omstandigheden is het alleen maar normaal dat men de zaak in eigen handen neemt.

Hebben degenen, die aanvallen op burgers uitvoeren, ook religieuze motieven?

Voor mij is het een nationale strijd, die zeker ook religieuze associaties oproept, en dat komt omdat de Israëli's proberen de Al-Aqsa moskee te veroveren, die miljoenen na aan het hart ligt.

Zijn degenen die dergelijke misdrijven plegen, terroristen?

Nee. Zij behoren niet tot een terroristische organisatie, ze identificeren zich ook niet met een bepaalde groep. Het zijn 'eenzame wolven', die zich door Israël in de hoek gedrongen voelen. Zij handelen uit wanhoop, wegens de Israëli's op de Tempelberg en de agressieve operatie in Gaza.

Zouden dergelijke terreuraanvallen ophouden wanneer Israël de bezetting zou beëindigen?

Absoluut. Israël moet ophouden om ons land te koloniseren en het moet zijn zieke zionistische ideologie vergeten. Wie zijn de Joden eigenlijk? Ze zijn van over de hele wereld hierheen gekomen en hebben ons land gestolen. Zodra ze stoppen, zal het conflict eindigen.

Lees dit artikel helemaal en nog veel meer interessante achtergrondartikelen in het maartnummer van het Israel Today Magazine.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.