Israëlische verkiezingen: Links en rechts hebben gelijk

Thursday, February 19, 2015 |  Aviel Schneider
Beide politieke kampen, het linkse en het rechtse, hebben gelijk met wat ze over de buurman zeggen. Maar beide zijden dwalen ook en leiden op een dwaalweg.

De Israëlische oud-president Haim Herzog (hij is de vader van Arbeidspartij-leider Yitzchak 'Buji' Herzog) zei ooit. 'Het probleem in het land is dat de linksen geen hart hebben en de rechtsen geen hersenen'.

In één van zijn recente columns schreef de voormalige bureauchef van Yitzchak Rabin, Eitan Haber (foto), dat de rechtsen over iets buitenaards praten: 'God, geloof en belofte. Wij zijn het uitverkoren volk. Volgens de Bijbel werd het Beloofde Land aan ons beloofd. Hoeveel keer komt het woord Jeruzalem voor in de Bijbel? 2000 jaar dwaalden we in de diaspora en droomden en baden van Sion'.

'De rechtsen motiveren hun feiten ermee, dat de Arabieren 22 landen in de regio hebben. Het zionisme is de fysieke belichaming van de terugkeer naar Zion. Wij Joden hebben geen ander vaderland. Het land heeft geen plaats voor twee volken, wij - of de Palestijnen. In ieder geval hebben de Arabieren slechts één doel: Israël te vernietigen. De Arabische terreur zal nooit ophouden, op Arabieren kun je niet vertrouwen. Het Israëlische leger moet altijd overwinnen en Israël heeft het beste leger. Daarnaast is de wereld toch tegen Israël. Het belangrijkste is ons geloof.'

Lees dit hele artikel en nog veel meer interessante achtergrondartikelen in het maartnummer van het Israel Today Magazine.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.