'Christenen, ga stemmen bij komende verkiezingen'

Wednesday, February 18, 2015 |  Israel Today staf

Christelijke leiders in het Heilige Land sporen hun kiesgerechtigde gemeenteleden aan om mee te doen aan de komende nationale verkiezingen. En aan die oproep wordt gehoor gegeven; sommigen gaan zelfs zover dat ze zich zelf kandidaat stellen voor de Knesset.

De Assemblee van het Katholieke Ordinariaat van het Heilige Land onder de Patriarch van Jeruzalem, Fouad Twal, gaf deze week een verklaring uit die plaatselijke christenen aanmoedigde om te helpen de situatie te verbeteren en een positieve invloed te hebben op het Midden-Oostenconflict, door hun Israëlische stemrecht uit te oefenen.

De katholieke leiding is 'diepgaand bezorgd over gerechtigheid, vrede en gelijkheid in dit land, en zegt dat wij, 'teneinde voortgang te maken met het bereiken van deze doelstellingen, alle stemgerechtigden oproepen om bij de komende verkiezingen te gaan stemmen.'

De wens om invloed te hebben op de verkiezingen is waarschijnlijk zelfs nog groter onder de Orthodoxe stromingen van het christendom, die het grootste deel vormen van een nieuwe beweging die meer integratie met de Joodse maatschappij in Israël beoogt.

Een van de leiders van deze beweging, Shadi Khalloul, heeft zich zelfs kandidaat gesteld voor de Knesset voor de partij Yisrael Beitenu.

Khalloul lichtte zijn beslissing toe aan The Jerusalem Post: 'Christenen zien zichzelf als onderdeel van deze Staat. Zij willen hier wonen, en zij willen dat mensen namens heb spreken om de situatie waarin zij leven te verbeteren. Als christenen hebben we geen andere Staat.”

Khalloul spoorde plaatselijke christenen aan om weerstand te bieden aan traditionele neigingen om op Arabische partijen te stemmen, die weinig anders doen dan conflicten scheppen met hun Joodse landgenoten.

'Christenen willen niet dat hun volksvertegenwoordigers altijd tegen de Staat ageren, de Staat ondermijnen, de Staat vervloeken die hen beschermt,' verklaarde hij.

'De enige partij die een vrije christelijke vertegenwoordiging heeft en die overweg kan met de lastige problemen en noden van christenen op verschillende terreinen, is Yisrael Beitenu, omdat Shadi Khalloul daar zit en hij al zijn hele leven werkt aan het versterken van de samenwerking met de Staat Israël en de Joden. Dat is wat ik wil doen, als God het wil, en met hulp van Jezus, de Messias,' zo eindigde hij met wat campagnetaal.

Israel Today berichtte reeds eerder over de activiteiten van Shadi Khalloul en heeft hem talloze maken geïnterviewd, vooral over zijn leidende rol in de succesvolle campagne van afgelopen jaar om Israël lokale christenen als Arameërs te laten erkennen, in plaats van als Arabieren.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.