Palestijnse Autoriteit betaalt om Joden te doden

maandag 16 februari 2015 |  Ryan Jones.
Het is inmiddels geen geheim meer dat de Palestijnse Autoriteit grote bedragen uit de internationale financiële hulp die men krijgt, gebruikt voor salarissen en andere betalingen aan terroristen die Joden vermoorden.

Maar een uit nieuw onderzoek door de New York Times-journalist Edwin Black blijkt dat dit niet een soort automatisch en blind systeem van uitkeringen is, maar eerder een duidelijke en opzettelijke poging om hen die de weg van gewelddadigheid verkozen, te belonen, en daardoor anderen aan te moedigen hetzelfde te doen.

Amerika draagt momenteel circa $ 400 miljoen per jaar bij aan rechtstreekse financiële hulp aan de Palestijnse Autoriteit, en nog eens $ 400 miljoen aan andere hulp en investeringen. De Europese Unie levert vergelijkbare bedragen.

In 2011 sprak Itamar Marcus, van Palestinian Media Watch, tot het Amerikaanse Congres en legde daar uit hoe dit geld cynisch wordt gebruikt om Israëlische Joden af te slachten door goede maandsalarissen te betalen aan figuren die in Israëlische gevangenissen zitten, of aan gezinnen van terroristen die bij dergelijke aanvallen zijn gedood.

Een jaar later bekenden twee Hamas-militanten uit de Gazastrook voor een Israëlische rechtbank dat ze in het terrorisme waren gegaan om een fatsoenlijk levensonderhoud te verdienen. Joden doden, zeiden zij, was de beste manier om je van een goed en stabiel inkomen veilig te verzekeren.

Afgelopen zomer schrok de Israëlische Knesset toen men hoorde dat de Palestijnse Autoriteit in 2012 niet minder dan $ 150 miljoen had uitbetaald aan gevangengenomen terroristen en hun gezinnen. Verder bleek dat deze salarissen waren vastgesteld volgens een glijdende schaal op basis van de duur van de gevangenisstraf van de betreffende terrorist. Met andere woorden, hoe meer Joden gedood, des te zwaarder het vonnis en des te hoger de beloning.

In de loop van zijn onderzoek heeft Black met succes geprocedeerd om toegang te krijgen tot door de rechtbank geheim gehouden documenten over verhoren voor rechtbanken in de VS.
Die documenten onthulden een, zoals Black het noemde, 'zeer nauwkeurig ambtelijk proces', waarbij Palestijnse leiders zelfs tot Machmoud Abbas waren betrokken bij het rechtstreeks belonen en aanmoedigen van terrorisme tegen Joden in Israël.

Eén voorbeeld uit de documenten belicht het geval van een politie-officier van de Palestijnse Autoriteit, die in 2002 meedeed aan een aantal terroristische aanvallen waarin 12 Israëliërs werden gedood en velen gewond raakten. Nadat hij was opgepakt veroordeelde Israël hem tot 13 maal levenslang.
De zaak werd pas herzien in 2009, maar de Palestijnse Autoriteit besliste dat de politieagent met terugwerkende kracht zou worden betaald vanaf de datum van zijn gevangenneming. Later kreeg hij zelfs promoties en de bijbehorende salarisverhogingen, terwijl hij in een Israëlische gevangenis zat.

Een ander voorbeeld betrof een terrorist, ook een lid van de veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit, die was gedood bij het uitvoeren van een aanval waarbij twee Israëliërs op straat in Jeruzalem werden gedood.
Het ministerie van Sociale Zaken van de Palestijnse Autoriteit bepaalde vervolgens dat deze terrorist, zoals zovelen, 'martelaar werd terwijl hij zijn nationale plicht vervulde', en dat zijn naaste verwante, zijn moeder, dienovereenkomstig gecompenseerd zou worden.

Black concludeerde dat 'de meeste belastingbetalers in de donorlanden geen idee hebben dat hun goedbedoelde geld in werkelijkheid wordt gebruikt om het vuur van het terrorisme op te stoken.'

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.