IsraAID geeft meer hulp aan Yezidische vluchtelingen

Wednesday, February 11, 2015 |  Israel Today Staff

De Israëlische stichting IsraAID gaat zijn de winterhulp aan de Yezidische vluchtelingen uitbreiden. Zij zijn afgelopen jaar vanwege de ISIS-slachtingen gevlucht uit door de Koerden bestuurde gebieden in Noord-Irak.

IsraAID is al maanden actief in Noord-Irak. Het afgelopen jaar hebben veroveringen door ISIS in Irak en Syrië geleid tot een geschatte 2,1 miljoen vluchtelingen, waarvan ruim een miljoen bescherming zochten in de Koerdische Regio in Irak (KRI).

Terwijl de Koerden alles hebben gedaan wat zij kunnen om deze vluchtelingen te helpen en vooral te beschermen, gaat de omvang van deze humanitaire crisis hun capaciteiten te boven.

De meesten van deze vluchtelingen leven in tentenkampen, waar het leven in de winterse kou bijna ondraaglijk is. In het kamp waar IsraAID actief is zitten circa 18.000 Yezidi’s en christenen al meer dan zeven maanden opeen gepropt – mannen, vrouwen en kleine kinderen.

IsraAID heeft reeds duizenden winterartikelen geleverd, waaronder dekens en matrassen, maar men wil nog meer doen.

De komende maanden zal de Israëlische stichting zijn distributiecapaciteit opvoeren, en ook beginnen met het bieden van opleidingsprogramma’s voor de duizenden Yezidische en christelijke kinderen die al maanden niet naar school zijn geweest of geen psychologische behandelingen voor hun opgelopen trauma’s hebben gehad.

Foto: Israëlische hulpverleners in Noord-Irak (bron: Facebookpagina IsraAID)

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.