Bedoeïenenvrouwen gedood en gewond door botsing

Wednesday, February 04, 2015 |  NAI
Israël is geschokt door een van de ergste ongevallen in de geschiedenis van de Joodse Staat. In de buurt van Be'er Sheva in het zuiden van Israël zijn dinsdag acht mensen gedood en raakten ongeveer 25 gewond door een ernstig ongeval.

De bedoeïenenvrouwen, waarvan de meesten uit Choerah, een bedoeïen stadje ten noorden van Be'er Sheva kwamen, hadden de Al-Aqsa moskee in Jeruzalem bezocht en waren op weg naar huis toen hun bus op autoweg 35 in botsing kwam met een vrachtwagen die tractoren geladen had. Volgens getuigen ramde de vrachtwagen de bus aan de linkerkant. Daarbij viel een trekker van de vrachtauto en kwam in de bus terecht.

De reddingsdiensten gaven groot alarm. Een groot aantal ambulances, reddingshelikopters en brandweer-eenheden waren ter plaatse, waar ze werden gesteund door het Israëlische leger. De helpers ter plaatse werkten koortsachtig om levens te redden. Maar een aantal vrouwen was opgesloten in het wrak van de bus en hun redding bleek zeer moeilijk

Eli Peretz, woordvoerder van de brandweer uit Be'er sheva, verklaarde op tv: 'Het ongeluk is zeer tragisch. Alle personen die aan de linkerkant van de bus zaten zijn gedood of ernstig gewond'.

De woonplaats van de slachtoffers heeft woensdag tot dag van rouw verklaard. Scholen en bedrijven blijven gesloten. De politie verhoort op dit moment beide bij het ongeluk betrokken bestuurders. Volgens een eerste onderzoek was de vrachtwagen verkeerd en te breed geladen. De smalle autoweg 35 is berucht om de vele ongevallen.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.