Kort nieuws: ultraorthodoxen legden verkeer lam

Tuesday, February 03, 2015 |  NAI.
Honderden ultraorthodoxen hebben in Israël hoofdwegen geblokkeerd. Ze protesteerden tegen de arrestatie van vier yeshiva-studenten die hadden geweigerd naar de keuring te komen. Bij de protesten in Jeruzalem, Ashdod (foto), en Bnei Brak Hadera botsten ze met de politie en werden 40 ultraorthodoxen in hechtenis genomen.

Frankrijk. De voorzitter van de Franse rechtse partij Front National, Marine Le Pen, heeft zich uitgesproken voor de oprichting van een Palestijnse Staat. Tegelijkertijd verklaarde ze dat Israël het recht heeft om zijn soevereiniteit te verdedigen.

Hebron. De Israëlische president Reuven Rivlin bezocht maandag Israëlische pioniers in Hebron en Kiryat Arba. In Hebron bezocht hij een nieuw museum over het Joodse erfgoed. Palestijnen en linkse Joodse activisten bekritiseerden het bezoek van het staatshoofd als schadelijk voor de Israëlische samenleving.

Iran. Een Iraans cultureel centrum in Teheran heeft opgeroepen tot een cartoonwedstrijd. Het gaat erom de volkenmoord op de Joden te ontkennen en dit te relateren aan het lijden van de Palestijnen. Er lokken prijzen met een totale waarde van meer dan 20.000 euro. De satirische tekeningen zullen onder andere in het 'Palestijnse Museum van Hedendaagse Kunst' in de Iraanse hoofdstad worden tentoongesteld

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.