Project 929: Heel Israël bestudeert de Bijbel

zondag 1 februari 2015 |  Ryan Jones
De Israëlische regering kwam in december 2014 met een initiatief om elke burger in het land uit te dagen collectief de Bijbel te bestuderen. Maar commentaren bij de Bijbelgedeeltes, die zowel uit de religieuze als uit de seculiere hoek komen, baren diverse rabbijnen zorgen.

Het initiatief, om de grootste Bijbelstudiegroep ter wereld op te zetten, kreeg de naam 'Project 929', naar het aantal hoofdstukken van de Tenach. Het project startte op Chanoekah, afgelopen december, en moet volgens de planning over drieënhalf jaar, op de 70e Onafhankelijkheidsdag van de Staat Israël, worden afgerond.

Er is een webpagina gemaakt, waar deelnemers worden geïnformeerd over het hoofdstuk dat per dag wordt bestudeerd. Je kunt dit hoofdstuk lezen of een Hebreeuwse audioversie beluisteren. Ook staan er commentaren van Israëlische auteurs, journalisten, academici, dichters en andere bekende Israëli's.

Lees het gehele artikel in het februari-nummer van het Israël Today Magazine. Bent u al abonnee?

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.